Pe burta plină nu ai cum să apreciezi mâncarea, spune Mihaela Bilic, medic nutriționist, care este de părere că o zi de post de negru, așa cum se practică în Vinerea Mare, este un exercițiu binevenit pentru a face o pauză înainte de belșugul alimentar ce ne așteaptă la masa de Paște, dublată, în acest an, de grătarele și micii tradiționali de 1 Mai.

Dacă această dorință de repaus alimentar vine din interior și nu este ostentativă, nu va exista tentația de a „înfuleca” ulterior, dă asigurări medicul nutriționist.

Mihaela Bilic a oferit la Digi24 sfaturi și explicații despre bucatele care stau în mod obișnuit pe masa românilor în aceste zile - ouă, friptură, stufat, verdețuri, salate, cozonac, pască, dar și mici, bere și vin. Cum le preparăm, cum le mâncăm, cum le combinăm și cum le dozăm astfel încât să evităm episoade neplăcute de indigestie sau nedoritele kilograme în plus?

Integral pe Digi24



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.