Cetățenii Uniunii Europene vor beneficia de certificate verzi digitale pentru a putea călători mai ușor pe durata pandemiei. Săptămâna trecută, după dezbateri intense, eurodeputații au fost de acord că noul „certificat UE COVID-19” ar trebui să fie valabil timp de 12 luni și nu mai mult, conform Parlamentului European.

Propunerea legislativă privind cetățenii UE a fost aprobată cu 540 de voturi pentru, 119 împotrivă și 31 abțineri, în timp ce propunerea privind resortisanții țărilor terțe a fost adoptată cu 540 de voturi pentru, 80 împotrivă și 70 abțineri.Votul a avut loc miercuri, rezultatele fiind anunțate joi dimineața. Atât Parlamentul, cât și Consiliul sunt acum gata să înceapă negocierile. Obiectivul este de a se ajunge la un acord înaintea sezonului turistic de vară.

În a cet context, Austria și alte câteva țări ale Uniunii Europene participă la prima fază de testare tehnică pentru „Green Pass”. Deoarece statele UE sunt la viteze diferite în implementarea „certificatului verde digital”, „un proiect pilot pentru o conexiune mai rapidă la infrastructura centrală” a fost creat pentru grupul de țări care îl vor testa mai rapid, a anunțat Ministerul Sănătății. Austria aparține acestui grup.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.