Aţi rămas cu multă mâncare după Sărbători? Nu o aruncaţi! Resturile de friptură, legume, pâine sau mezeluri le poţi folosi ca ingrediente la alte preparate culinare. Uite câteva sfaturi ca să nu arunci mâncarea rămasă după Paște!

Sandvişuri din friptură de miel
Dacă nu ai mâncat toată friptura de miel, preparată pentru sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos cu ajutorul unor şerveţele din hârtie absorbante şi foloseşte-o la prepararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval. Vei avea parte de un mic-dejun delicios!

Salată din friptură de pui
Friptura rămasă de la masa de sărbători poate fi folosită şi la prepararea unei salate suculente şi pline de vitamine. Carnea de miel, de pui sau de curcan, se scurge de sos, iar apoi se taie în bucăţele. Se adaugă cubuleţe de roşii, feliuţe de ardei, ceapă, măsline şi salată verde. Apoi se pune puţin ulei de măsline, brânză rasă, sare şi piper.

Integral pe Click!



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.