O celulă ar putea eveni tratament universal împotriva cancerului. Primele celule T artificiale au fost decoperite în laboratoarele din China și acționează împotriva tumorilor solide, fără să afecteze țesutul sănătos. În plus, se pare că sunt eficiente și împotriva COVID-19.

"Limfocitul T este cel care poartă cu el știință că am trecut printr-o anumită infecție, urmând să ne ajute să ne apărăm. Pe acest principiu s-ar baza utilitazarea lor.", a explicat, luni, la Antena 3, medicul Carmen Dorobăț.

"Dar trebuie să ne aducem aminte că orice manipulare a acestui lanț imunologic poate avea părți bune și părți rele. De aceea trebuie să știm foarte bine că limfocitul T, odată pătruns într-un organism care l-ar primi cu această informație gata știută, va ști să îl folosească în sensul bun.

Este o altă nouă speranță. Pe lângă medicamentele care sunt acum în studiu clinic, antiviralele." a mai spus aceasta.

Pfizer a anunţă că a început testarea unui medicament anti-COVID
Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat, în luna martie, că a început testarea în SUA a unui medicament anti-COVID, iar testele din laborator au arătat o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2.

Medicamentul care se administrează pe cale orală ar putea fi prescris pacienților la primele semne de infectare, a spus anunţat, marţi, compania care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid autorizat în SUA și UE.

Vestea bună este că posibilul medicament antiviral a arătat activitate puternică împotriva SARS-CoV-2 în testele de laborator, potrivit Reuteurs.

Candidatul Pfizer, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule.

Reprezentanţii de la Pfizer au precizat că inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

De asemenea, compania mai studiază un candidat antiviral administrat intravenos într-o testare aflată în stadiu incipient la pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Împreună, cei doi (candidați administrați pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuși apare”, a declarat medicul-șef Pfizer Mikael Dolsten.

Singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19 în prezent este Remdesivirul de la Gilead Sciences.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.