Chef Florin Cârnicianu a arătat la Antena 3 ce putem să facem cu mâncarea rămasă după Paște. Nu o aruncăm, putem să o dăm de pomană sau putem să o refolosim în rețete delicioase.

O friptură reîncălzită nu se poate compara niciodată cu una proaspăt gătită, însă integrată într-un alt preparat poate fi chiar mai gustoasă decât era inițial.

Astăzi chef Florin Cârnicianu are ca ingredient vedetă două pulpe de curcan gătite deja de două zile. Prima rețetă este inspirată din bucătăria mexicană și este potrivită pentru masa de prânz.

Ingrediente necesare

- un ardei roşu,

- o roşie,

- câteva fire de ceapă verde,

- opţional un ardei iute,

- brânză tare: cheddar sau mozzarella sau caşcaval

- tortilla (n.r. lipie)

- frunze de mentă

- iaurt cremos

- o lămâie

Primul pas, pregătirea legumelor

Se curăță roșia și ardeiul de semințe, iar ulterior împreună cu ceapa se taie în cubulețe mici. Apoi se curăță și carnea de pe os și se taie cubulețe. Pentru această rețetă poate fi folosit și alt tip de carne de pui, porc sau chiar miel.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.