Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) cere prefectului judeţului Prahova declararea stării de alertă în oraș, în condiţiile în care, de peste o săptămână, firma de salubrizare nu a ridicat gunoiul în mai multe zone, relatează Hotnews.

„Incapacitatea operatorului de salubritate (Rosal- n.r.) de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

CLSU a constatat existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgență în oraș, ca urmare a incapacităţii firmei de salubrizare Rosal de a colecta deşeurile menajere de la populaţie, în contextul epidemiologic existent. Astfel, a fost anunțat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova şi s-a solicitat acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul oraşului pentru o perioadă de 30 de zile.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.