Antony Blinken – secretarul de stat american – va vizita Ucraina în această săptămână, într-o nouă încercare diplomatică de a demonstra sprijinul „de neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acestei țări după ce trupele rusești au făcut o demonstrație de forță militară, a transmis Departamentul de Stat prin intermediul lui Ned Price, purtătorul de cuvânt.

În ultimele săptămâni, Rusia a desfășurat până la 100.000 de soldați în apropierea granițelor nordice și estice ale Ucrainei, precum și în Crimeea – anexată de Moscova în 2014 – analiștii și specialiștii militari avertizând asupra pericolului unui eventual conflict. Pe 23 aprilie, totuși, oficialii de la Moscova au precizat că a început retragerea forțelor rusești, ceea ce a reprezentat o scădere a tensiunii accumulate în zonă.

Integral pe GândulComentarii

Oltean Conducerea actuala a Ucrainei este dusmanul minoritatii romane de acolo. Asa ca, Romania ar trebui sa se uite un pic, inainte de a acorda "sprijin neconditionat" tarii vecine. Din pacate, ultranationalismul in Ucraina este raspandit si in randurile populatiei de scolo, asa ca, recastigarea drepturilor romanilor ucrainieni nu este un lucru usor.

5 mai 2021 3:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.