Locuitorii din Harghita câştigă cel mai puţin din întreaga ţară, dacă ne referim la salariul mediu: mai exact, 2.500 de lei net. Lefurile lor sunt aproape de două ori mai mici faţă de cât încasează, de exemplu, bucureştenii. Harghitenii au ajuns în această situaţie pentru că nu doresc sau nu reuşesc să se angajeze uşor decât în comunitatea maghiară.

Cele mai modeste salarii din România le încaseză locuitorii din Harghita, Maramureş şi Teleorman, potrivit stastisticilor oficiale.

Locuitorii din Harghita câştigă cel mai puţin din întreaga ţară
Locuitorii din Harghita au ajuns să fie cel mai slab plătiţi din întreagă ţară pentru că, spun specialiştii în recrutare, nu sunt dispuşi sau nu reuşesc să se angajeze în afara comunităţii maghiare.

"Comunităţile sunt foarte unite acolo şi oamenii nu pleacă din Harghita, nu pleacă din comunitatea lor, prin urmare sunt nevoiţi să stea acolo şi să accepte ce găsesc", explică George Butunoiu, specialist recrutare.

Un ospătar din Capitală câştigă dublu faţă de un chelner din Harghita
"O mie de euro cel puţin se câştigă într-o buna parte din restautantele din Bucureşti", adaugă specialistul în recrutare.

Autorităţiile locale se simt neputicioase în a atrage investitori şi cer să li se returneze mai mulţi bani la buget din taxele şi impozitele plătite de localnici.

Doar bugetarii sunt cei care nu resimt aceste discrepanţe salariale dintre diversele judeţe alte ţării.

În Bucureşti, salariul mediu net trece de 4.300 de lei
De altfel, Capitala este singurul loc din ţara unde venitul mediu depăşeşte pragul de 4.000 de lei.

Salarii generoase, de peste 3.600 de lei net, încasează în România şi locuitorii din Cluj sau Timişoara.


Comentarii

nea corectu Ba da prin Galati vati interesat?2500 de roni?Pai in Galati ,pentru salariile astea muncesti 30 de zile din 30 cam 10-12 ore pe zi ,pe putin.Se pare insa ca minciuna este la ea acasa in tara si ....inca merge.

5 mai 2021 9:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.