La o săptămână de la drama care a îndoliat Israelul, anchetele jurnalistice și demersurile oficialităților pentru elucidarea celui mai mare accident colectiv civil din istoria acestui stat evidențiază un ghem de neglijențe și ingerințe politico-religioase care au transformat o sărbătoare în catastrofă.

Victimele din evenimentul tragic de pe Muntele Meron aparțin unei comunități religioase israelite cu rădăcini puternice în România. Sunt și alte analogii între accidentul de la clubul „Colectiv” din 2015 și și tragedia din Israel, după care Netanyahu se zbate pentru a depăși criza politică prin formarea unui nou guvern.

Pe măsură ce se atenuează șocul dramei în care au murit 45 de oameni și peste 100 au fost răniți, apar informații halucinante despre condițiile în care s-a produs accidentul fatal din noaptea de joi spre vineri, la festivitățile religioase de pe Muntele Meron. Pe fondul durerii pentru pierderile de vieți se conturează și o criză politică, răspunderile autorităților, aflate sub tutela unui guvern de tranziție, fiind, în acest moment, doar enunțate prin declarații publice și investigații de presă, o anchetă oficială urmând să investigheze cazul în detaliu

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.