Continuă sub diverse forme „conflictul” dintre vacciniști și adversarii imunizării. Opoziția la campanie are o expunere mai mare pe mediile sociale, dar studiile sociologice merg să investigheze și diferențele de opinii politice care stimulează cele două curente.

În Statele Unite, omologii lui Pieleanu au găsit că 30 la sută dintre alegătorii republicanilor nu vor să se vaccineze, în rândul democraților procentul fiind doar de 5 la sută. Deci, victorie! 6 la 1 pentru prietenii lui Trump neduși la vaccin. În SUA, mai mult de jumătate din populație a primit însă cel puțin o doză de vaccin, dar se constată o încetinire drastică a ritmului de vaccinare, ceea ce stimulează campaniile de convingere pentru revenirea interesului pentru imunizare. Cu o doză de berică, drept premiu, se scoate adversitatea din mintea și din oasele republicanilor „refuznici”. Aceeași problemă a apărut și în alte țări, politicile de convingere adoptate sunt derivate din categoria zăhărelului și bastonului. Cine se vaccinează are un avantaj față de nevaccinat.

Certificatul de vaccinare dă liber la turism. După un an de stat la cutie în granițele naționale, chiar și opoziționiștii la vaccinare vor să „rupă lanțul” cu prețul înțepăturii care le-a repugnat. Italia a introdus pașaportul verde pentru liberalizarea circuitelor turistice. La fel va proceda și Grecia. Vrei să fii în acord cu respingerea otrăvii care schimbă genele, să combați la colțul străzii metodele parșive de control al natalității și de inserție a cipurilor? Rămâi să admiri Cuca Măcăii!

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.