Marea Neagră poate fi considerată și un „lac NATO”, consideră Bogdan Aurescu. Ministrul de Externe al României afirmă că țara noastră nu se simte ameninţată, ci doar îngrijorată de prezenţa militară sporită a Rusiei în regiune. Totuși, Aurescu este convins că România, având calitatea de stat membru al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, nu are de ce să se teamă.

Joi, ministrul Afacerilor Externe a participat la EPC Talks Geopolitics, o dezbatere organizată online. În acest context, el a vorbit despre rolul ţării noastre pe flancul estic al NATO. Chestionat cu privire la exercițiile militare ruse în regiune și cum vede România prezenţa trupelor Armatei Roșii în Crimeea, Aurescu a răspuns că nu este îngrijorat.

„Nu ne simţim ameninţaţi. România este aliat NATO, face parte din Alianţă – cea mai de succes şi cea mai puternică alianţă militară din istorie -, nu ne simţim ameninţaţi. (...)"

Integral pe GândulComentarii

Oltean Apararea Romaniei trebuie indreptata nu impotriva Rusiei, ci impotriva hoardelor de imigranti din Orientul Apropiat si Africa, deoarece ei constituie pericolul real pentru tara noastra.

6 mai 2021 19:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.