Inspecţia de la Apele Române Siret (ABA Siret) a aplicat o amendă de 160.000 lei operatorului economic SC Heidelbergcement România SA - Fabrica Taşca pentru poluarea apelor cu amoniu, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

"La păstrăvăriile din zona localităţii Taşca s-a înregistrat mortalitate piscicolă. Echipele laboratorului de calitate a apelor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamţ s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă. În urma rezultatelor, s-au constatat depăşiri semnificative la indicatorul de amoniu. Din acest motiv, la solicitarea ABA Siret, SC Hidroelectrica SA - SH Bistriţa a suplimentat debitele şi a asigurat în acest fel diluţia apei. Fenomenul este în descreştere, dar monitorizarea apelor va continua şi în zilele următoare.", susţin reprezentanţii Apele Române Siret.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a deschis un dosar penal care vizează poluarea pârâului Bicaz cu amoniac, produsă în interiorul Fabricii de ciment de la Taşca.

Integral pe AgerpresComentarii

x HEIDELBEERGCEMENT alta fabrica nemteasca, care polueaza apele din Romania. alt dusman al Romaniei, idem Austria ucigasi de ursi, unde esti tu, Ceausescu, sa-i spulberi pe criminalii astia...

6 mai 2021 17:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.