Coaliţia de guvernare este iar în impas în ceea ce priveşte împărţirea mai multor funcţii, cum sunt cazurile şefiilor TVR, Radio România şi Agerpres, dar şi în dilemă privind oamenii pe care să îi propună în locul actualelor conduceri, susţin surse politice din partidele Puterii pentru ziarul „Adevărul”.

PNL, USR-PLUS şi UDMR tergiversează tranşarea situaţiei pentru acestea din cauza apariţiei mai multor nemulţumiri. Surse politice din coaliţie au declarat pentru „Adevărul” că UDMR a ridicat problema că dacă sunt demise conducerile TVR şi Radio România, cu o funcţie de şef interimar s-ar alege doar PNL şi USR-PLUS. Iar acest lucru se întâmplă pentru că modificarea legilor de funcţionare ale celor două instituţii, care permite apariţia a altor două funcţii de conducere, mai durează câteva luni. Aşadar, UDMR a revendicat Agerpresul, însă liberalii nu vor să cedeze şefia agenţiei de stat. Prin urmare, negocierile vor continua şi la următoarea şedinţă a liderilor coaliţiei, care cel mai probabil va fi luni.

La rândul lor, liberalii trag de timp pentru că nu au un nume pentru şefia TVR. Liderii PNL ar vrea un candidat perceput ca profesionist, care să cunoască situaţia Televiziunii Publice, dar şi să aibă curajul să înceapă o reformă, ceea ce înseamnă inclusiv concedieri, au precizat surse din conducerea liberală pentru „Adevărul”. Varianta Monica Ghiurco, vehiculată iniţial, se bucura de simpatia lui Orban, însă liberalii sunt sceptici că ar face faţă situaţiei.

Integral pe AdevărulComentarii

Lute Astia termina guvernarea catastrofala si tot la ciolane se gandesc !!!Vedeti ca mai trebuie schimbati sefii de la gradinile Zoo si botanice !!

7 mai 2021 9:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.