De câte ori ai auzit la piaţă „Vă rup frunzele la ridichi?“. Poate până acum credeai cu tărie că nu sunt comestibile, aşa cum probabil gândeşti şi despre alte părţi ale unor legume şi fructe. Nimic mai greşit. Uită ceea ce ştiai şi află cum să profiţi de minunăţiile oferite de natură.

Mulţi dintre noi au crescut cu preconcepţii despre mâncare, despre ceea ce e comestibil şi ce nu. Până în urmă cu câţiva ani, mulţi români nu consumau nici măcar cartofii cu coajă. Totuşi, vitaminele, mineralele şi fibrele se găsesc, în cea mai mare parte, în coaja cartofilor.

Acest lucru este valabil pentru alte fructe şi legume, pe care nu le consumăm în întregime. Nu numai că pierdem multe substanţe nutritive, ci şi bani, pentru că, în unele cazuri, aruncăm până la o treime din greutatea iniţială.

Integral pe Click pentru femei



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.