Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a vorbit vineri, la Realitatea Plus, despre decizia autorităților de a relaxa unele măsuri pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Acesta a explicat când ar putea fi discriminatorii unele decizii.

Asztalos Csaba a subliniat că dezbaterea privind discriminarea trebuie să pornească de la faptul că statul are obligația de a proteja sănătatea cetățenilor.

”Orice restricție trebuie impusă prin lege, dar tot Constituția obligă statul să ia măsuri pentru asigurarea sănătății publice. Avem o serie de decizii ale Curții Europene în domeniul vaccinării. Toate deciziile Curților Constituționale din Europa sau ale instanțelor din SUA pe care le-am analizat, toate au acordat prioritate bunurilor comune și scopului de a elimina boli sau pandemii.

Integral pe Realitatea.netComentarii

noi 200 tone gunoaie toxice trimise de Germania "prietena" in Portul Constanta, ajutor umanitar pe colonia de rahat Romania. Primul Vanator al Tarii&Guvernul meu, cunosc afacerea criminala, SRI, STS, cunosc si tolereaza afacerea criminala pe viata romanilor?

9 mai 2021 8:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.