Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci și structura socială, a spus, vineri, președintele Klaus Iohannis, care participă la Summit-ul Social desfăşurat în Portugalia.

Iohannis a declarat că, în contextul pandemiei de COVID, trebuie găsite "soluții europene" şi că sunt foarte multe domenii unde statele pot interveni împreună.

"Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile, ci afectează și structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aș menționa poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educație, șanse egale, egalitatea de gen, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa”, a spus Iohannis.

Iohannis a evocat şi banii europeni pentru reconstrucția post-pandemie, pentru care România nu a reuşit încă să depună un Plan Național de Redresare şi Reziliență viabil şi acceptat de Comisia Europeană. Președintele a indicat domeniile prioritare:

"Educația, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și educația digitală, educația pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone”, a spus președintele.

Iohannis: Uniunea Europeană şi India au tot mai multe în comun
Sâmbătă este organizat un summit între Uniunea Europeană și India, care este important fiindcă Uniunea Europeană și India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, a consideră Klaus Iohannis.

"Ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile și săptămâni, face victime multe în India. Și noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare și cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid”, a estimat președintele.


Comentarii

noi ...cat timp il mai putem suporta pe Primul Vanator al Tarii ?! Ne-am saturat de Balivernele si relele comise de acest om, Poporului Roman. Unde sunt miliardele revarsate de UE, peste Romania, chestia cu dezvoltarea, redresarea, promise cu gura plina de Johanis ?! "Guvernul meu" de repetenti si incompetenti, n-a fost capabil sa redacteze un Plan valabil de luat in seama la UE. Hai, valea, carati-va !

8 mai 2021 7:05

Lute extraordinar ,nu am platit deplasarea degeaba,s-a gandit probabil la indienii nostri ,Brava !!

7 mai 2021 18:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.