Împușcarea ursului Arthur a trezit, în unii dintre noi, tristețe și revoltă. Simbolul animalului care a murit ca să ajungă trofeu de vânătoare, așa cum arată povestea spusă până acum, scoate la iveală repulsia noastră naturală și sănătoasă față de violența gratuită. Dreptate au însă și cei care se întreabă cum a ajuns un animal sălbatic să ocupe prima pagină a ziarelor, în vremuri în care mulți oameni mor pe capete din cauza pandemiei.

În 2015, leul botezat Cecil, care trăia într-un parc național din Zimbabwe, a murit după ce un vânător l-a săgetat. Deși cei mai mulți dintre localnici nu auziseră vreodată despre Cecil, moartea lui a provocat o furtună mediatică la nivel internațional. Printre altele, cercetătorii s-au întrebat: cum se face că uciderea unui animal poate genera mai multă empatie decât a unui om? Și ce anume ne trezește empatia? Nu în ultimul rând, discuția s-a purtat și pe marginea rolului empatiei în astfel de situații – în ce măsură ne putem baza sau nu pe ea?

Integral pe LibertateaComentarii

Evidenta Oamenii sunt mai cruzi decat animalele.Un animal ucide strict pentru hrana sau aparare, Mai mult, omul se foloseste de ultimele tehnici pt. a fi sigur ca ucide un animaul care e lipsit de avantajele pe care le are creatura "rationala".Vantoarea de distractie ar trebui interzisa .

8 mai 2021 10:20

je Ucigasul austriac este si medic, a ucis din distractie o fiinta fara aparare, trebuie sa i se interzica practicarea meseriei de medic.

8 mai 2021 6:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.