Beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi anti-îmbătrânire, afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp.

Are gust fantastic şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. Aşa poate fi descris pe scurt sparanghelul, această legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar atât de adorată de alte civilizaţii şi pe bună dreptate. Având în vedere că însuşi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii speciale pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, leguma căpătând astfel titulatura de „hrana regilor”, trebuie să aflăm şi noi de ce este atât de apreciată această legumă.

Iată în linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

Integral pe Ce se intampla doctore



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.