Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seara, 10 mai, la Digi24, că participanţii la evenimentele-pilot, care vor fi organizate de Ministerul Culturii şi Ministerul Sportului, vor fi verificați dacă au fost vaccinați sau nu anti-COVID-19 în baza codului numeric personal.

Barna a precizat că Ministerul Culturii are deja un acord cu STS, cu acces la baza de date cu persoane imunizate, astfel încât spectatorului îi este scanat CNP-ul, relatează Mediafax. De asemenea, cei care au trecut prin boală și s-au vindecat trebuie să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie.

”Oamenii care au trecut prin boală, acolo este un termen prevăzut foarte clar să fi fost de la peste 15 zile până la 90 de zile din momentul în care ai fost confirmat pozitiv, dar pentru asta evident e nevoie de adeverinţă de la medicul de familie, că alftel n-ai cum, doar pe cuvânt nu e suficient. Trebuie să fi fost înregistrat la DSP. Au existat şi cetăţeni care, fiind în familii în care unul sau altul aveau Covid, au conştientizat că au făcut şi ei, dar n-au mai anunţat DSP. Acele persoane trebuie să vină cu un test”, a declarat Dan Barna.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.