Elevii de clasa a VIII-a vor avea câte 2 seturi de antrenament pe săptămână pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit surselor Edupedu.ro. Concret, Ministerul va publica începând din 17 mai două teste la Limba și literatura română, două teste la Matematică și două teste la Limba și literatura maternă. Până acum, Ministerul publica un singur set de teste, săptămânal.

Amintim că elevii de clasa a VIII-a au învățat după noi programe școlare, iar examenul de Evaluare Națională urmează să fie mai apropiat de testările internaționale de tip PISA. Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată de către elevii care au învățat după un nou curriculum fundamentat pe competențe, nu pe conținuturi, iar legea educației vorbește despre centrarea predării pe elev, cu adaptarea predării la nivelul copilului.

“În condițiile în care se dau câte 2 teste de antrenament de la Minister pe materie, care acoperă cele 4 ore de predare săptămânală de la clasa a VIII-a, ori nu ne putem face orele normale de pregătire pentru examen, adaptate capacității de înțelegere a elevilor de la clasă, ori nu facem testele la școală și atunci ele ajung să susțină industria meditațiilor”, au declarat pentru Edupedu.ro profesori care vor să-și păstreze anonimatul.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.