Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat marți seară, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, de ce 80 la sută dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe baza contributivității câștigă.

„La nivelul județului Covasna, 70% dintre pensionarii care au dat statul în judecată au câștigat. Avem și județe în care au câștigat în proporție de 90%, mai ales județe unde a existat o industrie mai dezvoltată, cu mai multe elemente de calcul pentru pensii și acolo pensionarii câștigă în proporție de 90%. Aș spune că media, uitându-mă acum, nu am evidența finală, este undeva în jur de 80% dintre cei care se adresează instanței. Deci 80% dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate câștigă”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan la o Ediție specială la Realitatea PLUS, scrie realitateadebucuresti.net.

„Statul român nu plătește avocați. Statul român realizează acest proces de reprezentare în instanță prin departamentele juridice și v-aș invita o dată cu mine să intrați într-un departament juridic dintr-o casă județeană de pensii sau puteți merge singuri și pur și simplu veți fi impresionați de pereți de dosare în care oamenii aceia trebuie să se uite și într-un fel să înțeleagă că pensionarii au dreptate, dar ei să respecte legea în vigoare. Acesta este paradoxul. (…)

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.