Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, a transmis, într-un răspuns pentru impactpress.ro, că nu există niciun conflict cu ministrul Justiției și că nu s-a simțit amenințat de acesta, în contextul în care Stelian Ion i-ar fi transmis că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, dar pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021, potrivit clujust.ro.

“Mie mi se pare flatant sa fiu aparat de mai multe persoane fata de ministrului Justitiei, care, in realitate, nu m-a avertizat, niciodata, si, cu atat mai putin, m-ar fi amenintat. Relatia Curtii de Apel Timisoara cu Ministerul Justitiei, cu CSM, cu toate institutiile din sistemul judiciar se bazeaza pe buna-credinta si respect reciproc, pe folosirea dialogului sub forma de politete institutionala. In opinia mea, a mentiona limitele de pedeapsa ale unei infractiuni, nu inseamna, nici pe departe, lansarea vreunei amenintari.

Pretinsa amenintare a ministrului Justitiei a fost anuntata tendentios si cu rea-credinta de un grefier al Tribunalului Timis, care este lider de sindicat. Si-a motivat esecul majorarii salariilor grefierilor cu 45 la suta, cum a cerut la protestul din iarna, insa ar fi trebuit sa stie ca o asemenea majorare este ilegala, in conditiile in care Legea 153/2017 privind salarizarea unitara, la articolul 45, prevede posibilitatea acordarii unui spor maxim de 30 la suta”, a declarat judecătorul Mircea Crețu, președintele Curții de Apel Timișoara, citat de impactpress.ro.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.