Animalele vor fi recunoscute de legea britanică drept ființe cu drepturi, a anunțat guvernul de la Londra, care urmează să introducă o serie de legi cuprinzătoare prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, relatează The Guardian și BBC. Printre animalele protejate de viitoarea legislație se numără și animalele de companie, de fermă dar și animalele sălbatice.

Reformele anunțate vor fi adoptate ca set de legi, printre care o lege care va recunoaște animalele drept „ființe cu simțire” (eng.: sentient). Protecția se va aplica animalelor de companie, de fermă și sălbatice din UK dar și animalelor din străinătate, prin interdicții asupra comerțului de fildeș, aripioare de rechin. Ar putea fi adoptată și o interdicție pentru producția și comercializarea de foie gras, un preparat obținut prin îndoparea forțată a rațelor și gâștelor.

Unele dintre măsuri, precum microciparea pisicilor sau oprirea oamenilor din a ține primate ca animale de companie sunt pegătite deja de ani buni. Altele, precum restricționarea exportului de animale vii au fost subiectul unor campanii publice vechi de decenii.

Integral pe Digi24Comentarii

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică specimenele Homo Superior recunoaște că animalele are simțire și le dă drepturi prin lege... Așa da! Legea ecce Lege că altfel ar fi pe invers. Printre animalele cu pricina se află și oile lui Cristian Homobuci, doamnile, și chiar unii pizdaci care nu sunt prea fanatici. Evident dacă vreun pizdac cu vreo insultă nesimțită îl mușcă de buci pe vreun specimen Homo Superior, pizdacul va fi eutanasiat prompt...

13 mai 2021 5:28

x Aloo! Ati auzit "guvernul meu" si Johanis, dupa Legea britanica, sunteti considerati criminali, dupa uciderea exemplarului minunat de urs. Abrogarea Legii vanatului de placere, in Romania, sa nu mai fim considerati barbari.

12 mai 2021 13:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.