Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, "pe marginea situației îngrijorătoare de securitate din regiune", dar și în ceea ce privește stadiul și perspectivele relației bilaterale dintre România și Ucraina, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat. Șeful statului a subliniat sprijinul României pentru "suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială".

În timpul convorbirii, care a avut loc la solicitarea președintelui Ucrainei, Klaus Iohannis a reiterat "sprijinul ferm pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială, precum și pentru aspirațiile sale europene și euroatlantice. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, că declarațiile comune ale reuniunilor găzduite recent de România, în special ale Summitului Formatului București 9, dar și ale reuniunii trilaterale la nivelul miniștrilor de externe România – Polonia – Turcia, la care a participat inclusiv ministrul ucrainean de externe, reflectă susținerea față de Ucraina".

Integral pe Digi24Comentarii

Gavrila Mircea Nea Caisa Klauss cum e mah asta ?:"sprijinul României pentru "suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială"."??????? Ai uitat cum ne-am judecat cu ei 15 ani pentru mare teritoriala? Ai uitat cand au blocat bratul Sulina ptr ca ei sfidau legea si au construit Canalul Barstoe? Ai uitat de jumatate de Bucovina pe care si-au insusit-o cu ajutorul Rusiei? Ai uitat de Cernobil? Cum raspund ei ptr cei care mor cu zile din cauza radiatiilor? Ai uitat ca varsarea bratului Chilia este luata tot de ei cu ajutorul Rusiei. La fel si Insula Serpilor. Astia numai mizerii ne-au facut si apari tu clown Klauss sa garantezi ..... integritatea Ucrainei! Mai bine iei legatura cu Polonia si Rusia si impartim teritoriul Ukrainei ca intre prieteni.

13 mai 2021 17:41

Si cu teritoriile Românilor luate de Ukkraina, cu japca pe când era ”copilul” preferat al Rușilor, cu rămâne tovarașe Werner? Ukraina este un stat plin de ură, de NAZISM, de tot ceea ce este mai rău!!!

13 mai 2021 14:33

Oltean Acum cateva luni, d-l Iohannis (presedintele vostru, nu si al meu), se revolta pentru legea invatamantului din Ucraina, discriminatoare pentru minoritatea romana de acolo. De la ashington i s-a transmis "ciocul mic", si a uitat complet de atrocitatile impotriva romanilor, ce au loc in ultranationalista Ucraina. Deci, politica cu 2 taisuri.

13 mai 2021 4:18

Pute Pafarist ce de obicei ,noi ne punem piele in saramura iar ei trateaza bucovinenii nostri cu curul.,sunt curios cum trata problema Orban ungurul nu Orban metisul nostru !!??E nevoie de sange in instalatie si mai ales de coloana vertebrala !!!!

12 mai 2021 22:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.