Marea Neagră începe, încet-încet, să concureze Marea Chinei de Sud în ceea ce privește riscurile izbucnirii unui conflict devastator. Rusia și NATO par să se întreacî în demonstrații de forță și provocări.

Pe 12 mai, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat trei ținte aeriene care survolau apele neutre ale Mării Negre, apropiindu-se de frontiera de stat a Rusiei, susține Centrul Național de Control al Apărării Rederației Ruse, citat de Agenția Tass.

Drept răspuns, un avion de vânătoare rus Su-27 a fost trimis pentru a intercepta cele trei avioane.
„Pilotul avionului rus de luptă a identificat țintele aeriene drept două avioane tactice Mirage 2000 și un cisternă C-135 de realimentare ale Forțelor Aeriene Franceze și le-a urmărit peste Marea Neagră. Avionul a identificat țintele aeriene și a le-a împiedicat6 să încalce frontiera de stat rusă”, se arată în comunicat.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Oltean Si ce masuri ia Romania, ca sa se revina la o situatie normala ? Nu de altceva, dar Rusia are o parte din litoralul Marii negre, iar Franta este la 1000 km si nu are ce cauta aici. Deci, rusii au dreptate ca sa-si apere frontierele.

13 mai 2021 8:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.