“Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat”, cea mai rapidă unitate a NATO, menită să intervină în situații de război iminent, a început să trimită trupe în România.

Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF) este cea mai rapidă unitate a Alianței Atlantice. Formarea VJTF a fost decisă de conducerea NATO în anul 2014, imediat după ce armata Rusiei a ocupat peninsula Crimeea.

VJTF a participat în ultimele zile la exerciţiul militar Noble Jump 2021, pe teritoriul Bulgariei, iar în acest moment se instalează în România, pregătindu-se pentru următoarea fază a acestui exercițiu. Primele elemente ale (VJTF) au sosit în România începând de marți, 11 mai, pe cale terestră.

“Opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari și 120 de echipamente militare, au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu. Militarii și echipamentele vor staționa în București până miercuri, 12 mai, urmând apoi să își continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu, judeţul Braşov”, a anunțat Ministerul român al Apărării.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.