Joi, India a înregistrat, pentru cea de-a doua zi consecutiv, peste 4.000 de decese cauzate de COVID-19. Cifrele nu sunt precise, având în vedere că în mediul rural nu sunt raportate toate cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

Bhramar Mukherjee, profesor la Universitatea din Michigan, susține că India va atinge vârful pandemiei în cursul acestei săptămâni.

Spitalele sunt pline, numărul cazurilor noi de COVID-19 este, în continuare, unul foarte mare, iar pentru moment specialiștii îndeamnă la prudență.

Cele mai afectate zone sunt cele rurale, precum Uttar Pradesh, unul dintre cele mai populate state ale Indiei, număr peste 240 de milioane de locuitori. Mai mult decât atât, aici situația este critică și în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19. Presa străină a prezentat imagini cu familiile care își plâng morții de COVID-19, în timp ce caută lemne de foc, pentru a le putea arde trupurile, informează Reuters.

În ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății din India, au fost raportate aproape 363.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 4.120 de decese.

Chiar și așa, în New Delhi, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a început să scadă, dar experții sunt în continuare îngrijorați cu privire la situația din India.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.