Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației Bitcoin, cu 17%, dar criptomoneda a revenit la un nivel de peste 50 de mii de dolari, în tranzacțiile din Asia de joi dimineață.

“Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a scris Musk pe Twitter.

Anunțul a provocat scăderea Bitcoin de la peste 54 de mii de dolari până la 45 de mii de dolari, cea mai mică valoare de la începutul lunii martie, când a fost ridicat tot de un anunț al lui Musk, și anume că Tesla va accepta plata achiziției de automobile în cripto-monedă.

Tesla a anunțat în februarie că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, provocând o creștere de aproximativ 20% a criptomonedei. Acum. Musk, spune că Tesla își va păstra deținerile de Bitcoin, urmând să revină la planul de a accepta plățile cu acesta imediat ce minatul monedei virtuale se va face pe surse verzi de energie.


Comentarii

Oltean Aiureli. Balonul de sapun s-a spart, asa ca fraierii care au cumparat "criptomonezi" vor ramane cu buzele umflate.

14 mai 2021 5:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.