Toxiinfecția alimentară este o afecțiune foarte neplăcută, care se manifestă prin vărsături, diaree, crampe abdominale puternice, greață, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap și de gât. În majoritatea situațiilor, simptomele nu persistă pe termen lung, mai mult de 48 de ore și cedează la administrarea unor medicamente specifice. Există însă și cazuri când toxiinfecția alimentară poate cauza complicații. Bătrânii cu boli cronice, gravidele și copiii mici sunt categorii predispuse la apariția unor astfel de complicații.

Principala cauză a toxiinfecțiilor alimentare este consumul de alimente sau băuturi contaminate cu diverși germeni – bacterii, paraziți, virusuri sau toxine. De regulă, spălatul alimentelor și gătirea acestora la temperaturi crescute distrug aceste microorganisme.

Există însă unele alimente care pot cauza toxiinfecție alimentară într-o măsură mai mare. Printre acestea se numără carnea de pui, mezelurile, peștele, orezul, laptele, anumite fructe și legume proaspete.

Integral pe Ce se intampla doctore



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.