La solicitarea NATO, Armata Română va trimite, din luna iulie, 150 de militari care vor participa la misiunea extinsă a Alianţei în Irak.

Armata Română se întoarce în teatrul de operaţii Irak, unde va participa cu 150 de militari, mijloace şi echipamente la misiunea extinsă a NATO (eNMI), desfăşurarea de forţe urmând să aibă loc începând cu luna iulie a acestui an. Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat participarea, „în urma analizei solicitărilor NATO”, la propunerea prim-ministrului Cîţu, după consultarea CSAT şi cu informarea Parlamentului.

„România şi-a manifestat interesul pentru consolidarea profilului său internaţional, ca factor de stabilitate şi promovare a valorilor NATO privind securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu şi de garant furnizor de securitate, parte a angajamentelor naţionale asumate în raport cu aliaţii şi partenerii pentru susţinerea eforturilor Alianţei”, se arată în scrisoarea trimisă Parlamentului de şeful statului.

Integral pe AdevărulComentarii

Aici este ”mălai” pentru cei de la DNA Ce ȘPĂGI se dădeau, probabil că se dau și acum, pentru a prinde un loc într-o misiune: Irak, Afganistan, Somalia ...., fosta Yugoslavie ....... ehee! Alte vremuri nenică!!!!

14 mai 2021 14:31

GG ''în urma "'analizei"' solicitărilor NATO” E bună gluma.

14 mai 2021 12:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.