Premierul Florin Cîţu spune că România are toate condiţiile pentru ca în următorii ani să avem o explozie a creşterii economice şi să facem lucruri care nu s-au realizat în ultimii 30 de ani.

Şeful Guvernului s-a referit la mult discutatele autostrăzi şi spitale, pentru care spune că sunt bani, având în vedere că investiţiile sunt în creştere, dar ne bazăm şi pe bani europeni.

"Avem în negociere PNRR, fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă post-pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie.

Am pregătit măsurile economice, avem în negociere PNRR, dar trebuie să trecem de această perioadă şi numai prin vaccinare.

Lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, veniturile cresc, puterea de cumpărare creşte, avem investiţii în creştere şi sunt resurse financiare pe care le aşteptăm, 29,2 miliarde din PNRR, 46 de miliarde fonduri europene plus bugetul de stat în fiecare an.

Deci avem toate condiţiile pentru a avea în următori ani o explozie a creşterii economice, putem să facem şi autostrăzi, şi spitale, lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani de zile. Le putem acum, dar mai avem acest lucru, trebuie să trecem peste pandemire, prin vaccin", a spus, vineri, premierul Florin Cîţu.

Din fondurile alocate României pentru PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), aproximativ 4,4 miliarde de euro vor merge spre educaţie, 3,4 miliarde euro spre sănătate, 9,5 miliarde euro spre transport, iar spre mediu vor pleca 6,8 miliarde euro.


Comentarii

xyz Parlamentul, trebuie in regim de urgenta sa aprobati o Lege cu interzicerea totala a importurilor de deseuri si gunoaie, care Lege sa prevada sanctiuni si pedepse penale grele. Guvernul PNL/USR/PLUS, aprobati in regim de urgenta achizitionarea de scanere pt depistarea balotilor cu deseuri - Romania este in razboi pe viata si pe moarte cu intoxicarea cu deseuri revarsate de Europa peste noi. Johanis sa promulge urgent aceasta Lege cu interzicerea totala a importurilor de deseuri, cu pedepse grele.

14 mai 2021 11:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.