Administrarea celei de a doua doze de vaccinul Pfizer generează un număr de anticorpi de trei ori și jumătate mai mare la persoanele vârstnice atunci rapelul este făcut la 12 săptămâni după prima inoculare, conform unui studiu britanic publicat la sfârșitul acestei săptămâni.

Cercetarea este prima care compară în mod direct răspunsul imun ale vaccinului Pfizer după intervalul clasic de dozare, de trei săptămâni, testat în studiile clinice, și cel extins, de 12 săptămâni între doze, recomandat de oficialii britanici pentru a oferi rapid persoanelor mai vulnerabile cel puțin o parte din protecție.

După ce Marea Britanie a luat decizia să extindă intervalul dintre doze, Pfizer și partenerul BioNTech au spus că nu există date suficiente care să susțină mărirea perioadei dintre cele două proceduri de vaccinare. Cu toate acestea, Pfizer a spus că ar putea fi luate în considerare și alte rgumente referitoare la sănătate publică, în afara celor obținute din studiilor clinice.

Integral pe România LiberăComentarii

Rapelul? Băi Boule, care rapel? Că rapel e un termen tehnic folosit în alpinism, el e de fapt o procedură tehnică de alpinism, ce pula calului are alpinismul cu vaccinarea? Te-n gură să te fut cu rapelul tău cu tot!

15 mai 2021 0:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.