Liderul PSD a vorbit, la Antena 3, despre apelul telefonic pe care l-a primit de la premierul Florin Cîțu. Marcel Ciolacu este de părere că PNRR-ul trebuie să fie prezentat în Parlament.

Marcel Ciolacu a fost sunat de premierul Florin Cîțu, în cursul săptămânii trecute. Liderul PSD susține că au purtat o discuție scurtă,

"Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene.

Doamna președinte mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot (...) el trebuie cunoscut de către toate forțele politice, mai ales că Partidul Social Democrat este cel mai mare partid, fie că le convine fie că nu le convine și are peste jumătate din administrațiile publice locale", a declarat liderul social – democraților, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre telefonul dat de Florin Cîțu: "A fost o discuție scurtă"
"Cu domnul Cîțu a fost o discuție scurtă (...) urmează să fiu contactat și să avem o discuție în cursul acestei săptămâni (...) Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute cu domnul Cîțu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuție.

Eu, de la toți comisarii, am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește venirea și prezentarea în Parlament a Planului Național de Redresare și Reziliență (...) Apelul a fost în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană", a dezvăluit Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, la care ar urma să discute despre Planul Național de Redresare și Reziliență. În cursul săptămânii ce urmează să înceapă, premierul ar urma să îl contacteze pe liderul opoziției, așa cum a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Totodată, liderul social – democraților spune că este exclus ca PNRR-ul să nu fie prezentat în Parlamentul României.

"Am spus foarte clar, dacă se merge cu PNRR la Bruxelles, fără să fie prezentat și fără să avem o discuție serioasă pe principii și pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară", a adăugat Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu susține că PNRR nu trebuie să treacă prin Parlament
Planul Național de Rederesare și Reziliență (PNRR) este un proiect al Guvernului și nu are nevoie să treacă prin Parlament, a spus, vineri, premierul Florin Cîțu. El a spus că îl va prezenta, totusi, în Parlament, pentru a-l cunoaște românii.

Întrebat, vineri seara, dacă va trece PNRR prin Parlament, premierul Florin Cîțu a spus că nu este nevoie, pentru că este un proiect al Guvernului.

„PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului. Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR.

Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere, dar cred că este important ca românii să vadă acest PNRR transparent, deschis și dacă este nevoie, mergem cu el în Parlamentul României”, a spus Cîțu, potrivit Mediafax.

Încă de joi seara, premierul Florin Cîțu a spus că nu exclude să prezinte Parlamentului proiectul PNRR, după ce PSD a amenințat că parlamentarii social-democrați vor intra în grevă parlamentară în caz contrar.

Marcel Ciolacu, sunat de Florin Cîțu
Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politica. Liderul PSD susţine că a fost sunat de prim-ministrul Florin Cîţu. Acesta a povestit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ce a vrut premierul să îi transmită.

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă dacă a fost contactat de către premier în cursul zilei de ieri sau astăzi.

„Cred că decizia luată la Bruxelles, împreună cu comisarii europeni şi preşedinta Comisiei, a fost ca acest Plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament.

Am salutat decizia prim-ministrului Florin Cîţu, după ce s-a întors de la Bruxelles, de a prezenta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României şi de a avea o discuţie aplicată cu Opoziţia, respectiv cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că prim-ministrul României a ajuns la concluzia că nu este un PNRR al Guvernului sau al unei coaliţii, este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”. a mai precizat șeful PSD.


Comentarii

Pt jegul de postac Psd-ist @x ora 7.51 Dar pe tine imputit de postac Psd-ist cine te crede ...mai taci dracului din gura ..sa va f*t in gura de jeguri si pe voi postaci Psd-isti si pe Psd care va plateste..

17 mai 2021 11:25

x 22:36 psihopatul asta trebuie interzis de ziare.ro, caci, foloseste expresii abjecte "p...la calului", "pemep.....la" "muie..." si mereu, nu se mai potoleste psihopatul, psihopatul intoxica comentariile cu cele mai josnice injuraturi ! Ca orice bolnav grav psihic, psihopatului asta, nu-i pasa ca nu convinge pe nimeni, el isi revarsa laturile verbale peste abonatii ziare.ro.

17 mai 2021 7:51

Guță Fix, rezervist la Legiunea Împuțită AUR Ce se mai screme-n draci Haznaua 3 să aducă PSD-ul în atenția presei. Nu de alta, dar e ridicol al dracului, dar la Antena Șanț, post de propagandă neo-marxistă umanistă de dosul găozului politicii Vharanului ocnaș liberat, orice ridicol se screme a se dori să fie ceva normal, dar NU e și nici NU va fi altceva decât o propagandă deșănțată stalinistoidă împuțită. Opinia mea e că decât să intre luzării ăștia-n grevă, mai bine ar intra toți în pușcărie cu tot partidul lor de împuțiți neo-marxiști stalinistoizi. Mda! Cică care căcare PSD e cel mai mare partid, oare așa să fie? Poate c-o fi votat de cei mai mulți imbecili din țara asta de regulă, dar NU și ultima dată când a luat mUE, păi atunci cum pula calului să mai fie cel mai mare partidoi? Dacă ăștia de acum de la putere vor fi destul de isteți să demonstreze boborului ceea ce înseamnă o guvernare responsabilă pentru țară și națiune fără nici un dram de bătaie de joc, atunci PSD are toate șansele să ajungă precum pemepula de PMP partidul împuțit al băsescului Chior neom al națiunii. Să-mi fie gura aurită! Deocamdată la rubrica Economice, e menționat un fapt deosebit de important, anume e prima oară când aud că datoria externă a României a scăzut, iar asta anul asta pân-cum cu 2,3 miliarde euro, ceea ce e un semn pozitiv deosebit de important. Mai ales că din cele 121 de miliarde euro datorie externă actuale ale țării, PSD e responsabil pentru ruinarea și înglodarea României în cele 85 de miliarde euro din totatul datoriei naționale din 1990 pân-acum. Muie PSD! Muie Ciolacu! Muie PSD!

16 mai 2021 22:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.