Ceea ce a început ca o dispută între evrei şi arabi în Ierusalim s-a transformat în foarte scurt timp într-un conflict pe scară largă între Israel şi forţele Hamas din Fâşia Gaza. Militanţii palestinieni au trimis câteva mii de rachete asupra Israelului, iar Israel a ripostat cu sute de bombardamente aeriene. Din 2014 conflictul între evrei şi palestinieni nu a fost niciodată atât de intens. Israel a ţintit o clădire din Gaza unde se aflau birourile Associated Press şi Al Jazzera dar şi ale Hamas, avertizând din timp redacţiile respective asupra iminenţei unui atac. Faptul că Organizaţia Reporteri fără Frontiere doreşte să sesizeze Curtea Penală Internaţională legat de acest incident nu reprezintă altceva decât propagandă: niciun jurnalist nu a fost afectat de acest atac. Anihilarea bazei de propaganda Hamas din Gaza a fost la originea unei conversaţii telefonice directe între Biden şi Netanyahu în cursul zilei de sâmbătă, prilej cu care partea israeliană a arătat că existau suficiente probe obţinute pe calea serviciilor secrete referitoare la prezenţa unui lider al organizaţiei teroriste în respectiva clădire.

Acest episod arată că Israelul deţine suficiente probe împotriva Hamas şi că are toleranţă zero faţă de terorismul islamic. Este poate aspectul care se ascunde cel mai mult opiniei publice occidentale: nu este vorba de o escaladare a violenţei de care pot fi acuzate ambele părţi, ci de un nou episod din confruntarea între un stat democratic şi terorismul de tip islamic.

Integral pe HotnewsComentarii

Kordi Assem Un stat care ocupa abuziv teritorii ale altor state nu poate sa fie un stat democratic,doar un stat sionist si criminal, Domnule Radu Carp.

18 mai 2021 15:09

@ciclop Te vom lua din casă, șobolane...

18 mai 2021 1:58

găozar antisemit bolșevic imputit detectat 14:48

17 mai 2021 15:42

ciclop domnule Carp scrieti un articol in care sa faceti diferenta intre arabi si islam / musulmani , adica intre etnie si religie , din articol rezulta ca se suprapun cele doiua notiuni si ne este adevarat !!! si stiti sigur ca nu este acelasi lucru !!

17 mai 2021 14:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.