O nouă provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID va fi, în curând, imunizarea copiilor. Urmează să fie aprobat și în Europa vaccinul pentru cei cu vârste între 12 și 16 ani. Chiar dacă afectează mai rar copiii, noul coronavirus le poate provoca acestora forme grave de COVID-19, în urmă cărora rămân sechele.

La Spitalul "Victor Gomoiu", aproape zilnic vin copii suspecți de infecția cu noul coronavirus. În ziua în care echipa Digi24 a filmat reportajul "Pacient în România", zece copii așteptau alături de părinți rezultatul testului PCR. Alții erau la ATI, cu forme severe ale bolii. Este vorba despre copii cu vârste mici: 3 ani, 1 an și chiar 6 luni. Ei nu pot fi imunizați cu vaccin, pentru că nu există un ser aprobat pentru vârsta lor, dar părinții se pot vaccina și astfel îi pot proteja mai bine.

Medic: Vaccinarea e un gest nobil pentru copii

Claudina Cobzariu, medic-șef ATI la Spitalul "Victor Gomoiu": "Dacă au posibilitatea să facă acest gest nobil pentru copiii lor, cea mai bună cale este să îi protejeze prin vaccinare și nu prin trecerea prin boală. Pentru că este chinuitor pentru mămică, pentru familie, pentru el, rămâne cu sechele. Am avut un copilaș, într-adevăr cu patologie neurologică la care cea mai grea afecțiune pulmonară a fost de 80%. L-am tratat, dar acea sechelă o să rămână".

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.