Opoziţia PSD la actuala coaliţie de guvernare se reduce mai ales la ameninţări cu moţiuni de cenzură şi cu greve parlamentare, în timp ce demersurile concrete de combatere a Puterii sunt firave şi ezitante.

PSD a ieşit din ritmul criticilor obişnuite la adresa guvernării prin atacarea la Curtea Constituţională a numirilor interimare de la TVR şi Radio România. În sesizarea depusă la CCR, social-democraţii au argumentat faptul că partidele din coaliţia de guvernare au decis derularea procedurilor de convocare a Comisiilor reunite de cultură pe repede-înainte, după demiterea Doinei Gradea şi a lui Georgică Severin de la TVR şi Radio România, un timp scurt de depunere a candidaturilor, precum şi o audiere a pretendenţilor foarte rapidă, cu toate că era o „oră înaintată”.

Autorii sesizării CCR în cazul numirilor interimare de la TVR şi Radio România susţin că avizele date noilor şefi ar fi trebuit să fie în altă zi faţă de cea în care a avut loc votul din plen „prin interpretarea greşită a legii şi încălcarea acesteia”. Însă, la rândul lor, când erau la Putere, PSD-iştii au procedat similar. De exemplu, pe 23 septembrie 2015, Parlamentul controlat de PSD l-a demis de la şefia TVR pe Stelian Tănase, tot în aceeaşi zi fiind instalată interimar Irina Radu.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.