Autorităţile au anunţat lunile trecute că România ar trebui să ajungă la imunitatea colectivă împotriva Covid-19 la finele verii. Obiectivul e, însă, sub semnul întrebării, în condiţiile în care numărul celor care se vaccinează scade de la o zi la alta.

Entuziasmul din jurul vaccinării a scăzut vizibil în România, în ultimele zile, însă există şi voci care spun că ţara noastră poate atinge imunitatea de grup şi altfel. Asta pentru că, susţin unii experţi, la numărul celor vaccinaţi ar trebui adăugat şi cei care au trecut deja prin boală şi mai au anticorpi, deci astfel ar fi mai uşor de atins imunitatea colectivă. Alţi experţi spun, însă, că doar imunitatea dată de vaccin este relevantă. Aceştia din urmă atrag atenţia că suntem încă departe de atingerea pragului necesar, dat fiind că vaccinarea a încetinit brusc odată cu măsurile de relaxare a restricţiilor.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, este unul dintre cei care susţine prima variantă. Gheorghiţă crede că până la 45% dintre români ar putea fi imunizaţi în prezent, prin vaccinare sau prin boală. Însă suntem încă foarte departe de un prag de siguranţă, cât timp până duminică, 23 mai, conform datelor oficiale, doar 3.192.237 de români primiseră ambele doze, ceea ce înseamnă în jur de 15% dintr-o populaţie de peste 22 de milioane.

Integral pe AdevărulComentarii

Imunitatea se obtine pe cale naturală prin contact cu virușii. Ceea ce spune ”strugurel” este o chestie de marketing. Companiile farmaceutice au cumparat guverne, iar guvernele în loc să reprezinte interesele cetățenilor, ele reprezintă interesele Big Pharma!

25 mai 2021 8:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.