Relaţiile dintre România şi Republica Moldova sunt speciale, se bazează pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie şi de tradiţii şi sunt fundamentate pe un Parteneriat strategic menit sa susţină parcursul european al Republicii Moldova.

Declaraţia a fost făcută de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, la Conferinţa de afaceri „Republica Moldova-destinaţie pentru investiţiile româneşti”, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei României. Potrivit diplomatului, Moldova şi România au marcat recent 11 ani de la lansarea Parteneriatului, perioadă pe care o caracterizează ca fiind una deosebit de fructuoasă.

Daniel Ioniţă spune că, în acest răstimp, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE şi componenta sa de liber schimb – DCFTA, cetăţenii moldoveni pot circula deja de 7 ani fără vize în spaţiul UE, iar comerţul exterior al Republicii Moldova s-a re-orientat într-o proporţie majoritară, de peste 65 %, către piaţa comună europeană.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.