Alianţa pentru Unirea Românilor nu va susţine moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu, dacă demersul nu este unul credibil. Precizările vin de la copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, lider care a enunţat condiţiile pentru punerea umărului la debarcarea Cabinetului Cîţu.

Deşi părea că PSD contează pe sprijinul AUR la moţiunea de cenzură programată pentru depunere pe 14 iunie, situaţia e departe de realitate. Iar anunţul a venit de la Claudiu Târziu: „AUR nu e dispus să facă jocul PSD, pentru ca acesta să-şi mascheze colaboraţionismul cu monstruoasa coaliţie. Moţiunea de cenzură nu are cum să fie adoptată. Prin urmare, nu are rost”, a anunţat zilele trecute copreşedintele AUR, care-l contrazicea pe George Simion, deputat care punctase faptul că vor fi căutate voturile necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură.

Contactat de „Adevărul”, Claudiu Târziu a venit cu precizări privind poziţia partidului său: „Ce am spus rămâne valabil - nu susţinem un exerciţiu de imagine al PSD, ci, dacă sunt întrunite condiţiile necesare, un demers ferm de debarcare a Guvernului Cîţu. Ce condiţii? Întâi de toate, să vedem hotărârea PSD de a merge până la capăt. Asta reiese şi din textul moţiunii (dacă e serios şi bine argumentat, sau un pamflet). De asemenea, dacă reuşim să convingem să voteze moţiunea şi parlamentari din arcul guvernamental. Altfel, e aflare în treabă”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.