Proprietarii de autovehicule vor putea economisi, începând din noiembrie 2012, peste 100 de euro pe an din bugetul alocat combustibililor, vor avea maşini mai silenţioase, mai puţin poluante şi vor putea frâna în condiţii mai bune de siguranţă, pe un drum umed. De la 1 noiembrie 2012 anvelopele care vor fi la vânzare vor trebui să fie etichetate, pe clase energetice, de la "A" la "G", la fel ca şi la aparatele electrocasnice.

Prevederea este cuprinsă în Regulamentul (CE) nr. 1222/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind etichetarea anvelopelor în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil şi alţi parametri esenţiali.

"De anul viitor, din noiembrie, anvelopele noi pentru autoturisme vor avea etichete energetice, precum frigiderul, de exemplu. Va fi obligaţia producătorului să le aplice. Eticheta are un format standard, este de hârtie, se distruge la montarea anvelopei", a explicat pentru gândul Denis Duţescu, şef service în cadrul unui distribuitor de anvelope.Integral pe GândulComentarii

MIHAI MAI "PENSIONARULE", CE TOT MANANCI KKT TIPAND LA GUVERNUL LUI BASESCU. ORI ESTI TAMPIT ORI ESTI PROST. GUVERNELE SUNT ALE ROMANIEI SI NU A LE PRESEDINTIEI. ASA CA STIMATE PESIONAR RAMOLIT, INVATA SA CROSETEZI SI CIOCU MIC !!!!!!

15 noiembrie 2011 14:18

bo hajita Boagita are o problema:ea ghetoasa ii specialista in hido ca aia a facut.Si precum izmenele pe care si le spala,zice:ma,io daca imi spal izmenele in masini de la a la f asa si cu anvelopele,de la a la g.Bine cucoano,cand or fi drumurile de la a la g asa vom face noi cu banii nostri pe anvelopele tale de la a la g.

9 noiembrie 2011 17:56

livUSA asta e o masinarie de facut bani pentru masonii europei. Este "culmea porcariei". Cine a mai auzit de asa ceva?!?!?

9 noiembrie 2011 17:09

pensionar NOI PENSIONARI FARA PRIVILEGI, MURITORI DE RAND, DUPA 41 ANI MUNCA, IN CE CATEGORIE SUNTEM BAGATI DE GUVERNULBASESCU??????GRUPA MORTI??????????????????

9 noiembrie 2011 15:33

Erevac stire de la radio erevan. deci nu guvernul, ci Consiliul European. de fapt nu consiliul, ci producatorii. iar economia cu 100 de euro n-o s-o faca cumparatorii, ca tot ieftin isi vor lua.

9 noiembrie 2011 13:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.