După o întârziere de trei luni, proiectul de lege care reglementează opțiunea de a te pensiona la 70 de ani și care interzice cumulul pensiei cu salariul pentru cei care lucrează la stat a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului. Actul normativ prevede posibilitatea ca cei care îndeplinesc condițiile de pensionare în sistemul public de pensii, inclusiv pensiile de serviciu, sau ai sistemului pensiilor militare de stat, de a exercita opțiunea între continuarea activității și încetarea raportului de serviciu. De asemenea, și cei care sunt deja pensionari trebuie să aleagă.

Mai exact, persoanele care au deja calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii, beneficiari ai pensiilor de serviciu sau beneficiari si sistemului pensiilor militare de stat vor avea opțiunea pentru reîncadrarea în cadrul autorităţilor, instituţiilor publice centrale şi locale sau companiilor de stat, cu condiția suspendării plății pensiei. Reîncadrarea pensionarilor se poate realiza până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Având în vedere constrângerile bugetare și reducerea costurilor suportate din bugetul de stat în privința cheltuielilor de personal, proiectul de lege propune o revizuire a legislației aplicabile în cazul cumulului pensiei cu salariul și o alternativă prin care un angajat din sistemul public poate exercita opțiunea între pensie și veniturile salariale aferente raportului de muncă, se arată în nota de fundamentare a actului normativ. De aceea, în sistemul public, posibilitatea continuării activității este însoțită de suspendarea plății pensiei.

Integral pe HotnewsComentarii

Postacilor boșevici li se taie "coada" ca să fie răi... Patetice ființe...

9 iunie 2021 10:40

Lumineaza Doamne poporul tau Tampiti ,tampiti tampiti .Si puturosi si lacomi,si jigodii.Insamna ca peste 10 ani sa va publica si legea in monitoru oficial.Zic 10 da ....nu e sigur.cat despre pensiile speciale....ma oamini buni ?ma mai cetiti odata cuvantul sa va lamuriti;Ba sunt pensii ...SPECIALE.

9 iunie 2021 10:17

Lenin homo, Năstase homo, Ponta homo, Negoiță homo, ne maimiram ca si postacii bolșevic sunt homo? ?

9 iunie 2021 8:29

As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

9 iunie 2021 7:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.