Veste proastă pentru pensionari: noua lege a pensiilor ar putea să fie votată în Parlament abia la finalul anului viitor.

Astfel, marea recalculare anunţată de ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-ar putea amâna. În 2024, cel mai devreme, pensionarii ar urma să primească majorările.

"Anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut, anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puţin în funcţie de rata inflaţiei.

La final de an 2022, sper să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Casa de Pensii caută 1.000 de oameni pe care să-i plătească cu 4.000 de lei, ca să evalueze dosarele de pensie

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar.

Anunţul Guvernului se regăseşte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar cei cu studii superioare vor fi plătiţi cu aproape 4.100 de lei lunar, în timp ce persoanele cu studii medii - cu circa 2.700 de lei net lunar, potrivit economica.net

Oamenii care vor fi recrutaţi pe cele 1.000 posturi vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza legii.


Pensii 2021. Vârsta de pensionare pentru femei va creşte până în anul 2030

Veste proastă pentru femeile din România: vârsta de pensionare va creşte până în anul 2030.

Dacă acum femeile ies la pensie la 61 de ani şi 7 luni, peste şase ani vârsta la care se pot pensiona va fi de 63 de ani.

Spre exemplu, o femeie care este născută în 1967 şi care are acum 54 de ani va ieşi la pensie la vârsta 63 de ani.

Pensii 2021. Cine îşi poate cumpăra vechime şi cât costă 6 ani în cartea de muncă

Decizie importantă pentru românii care au goluri în cartea de muncă. Legea prin care va fi prelungită prelungită perioada până la care vă veţi putea cumpăra vechime va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care veţi putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023.

Până acum şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de persoane, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.


Comentarii

x " nicăieri în Europa nu există un sistem de pensionare de acest tip" zice economistul din poza, si, intarim si noi: In nici o Tara din UE, nici in Rusia, nu exista tagma "revolutionarilor" cu pensii de 4000-5000 lei/cap, necontributive, si cu gratuitati de-ti sta mintea-n loc, pe baza de patalamale cadorisite de Secretariatul ala de escroci, cuplat la Bugetul Statului. La 32 ani de la Lovitura de Stat din 89', de la cateva sute "rivolutionari", azi, s-au inmultit ca capusele la 3-4 milioane : frati, tati, mame, cuscri, amante, nasi, fini, amici de smenuri, membri din partide (vezi Vela PNL daruit in 2020 cu patalama de escroc "rivolutionar"), tagma as de capuse seaca Bugetul Statului, si nu se mai termina. Unde sunt "rivolutionarii", ce fapte eroice fac ei ?! Urgent, abrogarea Legii cu "rivolutionarii", escrocherie notorie pe banii publici.

10 iunie 2021 13:47

As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

10 iunie 2021 12:55

PSD, partidul nomenclaturii, partidul pensiilor speciale .

10 iunie 2021 12:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.