Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat, miercuri seară, la Realitatea PLUS, de ce nu pot fi „tăiate” pensiile speciale de la CCR, Curtea de Conturi, Academia Română sau ale primarilor și parlamentarilor.

„Modificările pe care le-au făcut în Parlament pe pensiile speciale sunt neconstituționale, o dată le supraimpozitau, altă dată le anulau, retorica fiind că trebuie desființate pensiile speciale. Și atunci și acum spun același lucru: Dacă vrei să nu mimezi un act normativ esti obligat să tegândești să fie consitutitonal. Daca Constituția îți garantează un anumit drept și spune că persoanele alese nu pot fi private, este dreptul lor, atunci un mandat de ales sau definit de Constituție nu poate fi eliminat dintr-o lege oricât de extraordinar ar fi caracterul acesteia. Îmi mentin retorica.

De cateva luni de zile suntem in discutii zilnice cu beneficiari de pensii speciale, ca fiecare lege sa fie inteleasa în cel mai mic detaliu si sa venim cu o variantă de aducere a acestor legi speciale cât mai aproape de contributivitate, dar legea sa fie și constitutională, că altfel mi-aș bate joc de oameni”, a explicat Turcan

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

ABCD pt. Dl. cu "ma cac" - nu pricepi si nu retii ca, inainte de taiere a pensiilor "speciale", Parlamentul trebuie sa voteze abrogarea sau modificarea Legii cu "revolutionarii" --3/4 milioane de escroci, cu pensii "speciale' necontributive, care au secat Bugetul de 32 ani. Unde vezi, dle. cu "ma cac", sa voteze Parlamentul PNL/USR/PLUS abrogarea "revolutionarilor" 3-4 milioane, cand, PNL/USR/PLUS se mandresc cu mii de "revolutionari" cadorisitI cu patalamale ieri si alaltaieri. Vezi, pe dl. Vela PNL, cu patalama primita in 2020, de aprig "revolutionar", ca se apropia de pensie. Deci, mucles !

11 iunie 2021 9:53

cac în retorica ta și-ți dau și muie, Oaie Țurcană. Adicătelea, voi care acum aveți majoritate parlamentară NU puteți amenda legal Constituția României, modificând-o în spirit de bun șimț și legal dar desființând acele pensii speciale? Păi, atunci dacă NU sunteți în stare, duceți-vă-n pizda mamei voatre și lăsați PSD-ul ca să-și bată în continuare joc de voi și de țara asta, vă-n gură să vă fut cu retorica voastră cu tot. NU există NU se poate, există DA, se poate, dar voi căcăcioșilor sunteți impotenți vă-n gură să vă fut cu pensiile voastre împuțite cu tot. Orice lege poate defini un amendament prin care pensiile speciale să fie anulate, punct. Trebuie să existe un detaliu tehnic juridic ce poate permite anularea pensiilor speciale. Iar cumularea pensiei cu salariul, dacă-n Occident e posibil așa ceva, se poate și-n România, dar, cu impozitarea mult mai agresivă a venitului pentru respectivii, în așa fel încât circa 80 sau 90 de procente din venitul suplimentar să revină la bugetul de stat. Soluții sunt pentru orice situație, iar Constituția României poate fi amendată și îmbunătățită prin modificarea ei. Așa că te fut în gură și vă fut în gură javrelor! Punct! Muie!

11 iunie 2021 4:11

x "Legea revolutionarilor" escrocherie ce nu exista in nici o Tara din UE, nici in Rusia, cu "rivolutionari" amici de smenuri, amante, vecini, frati, cuscri, nasi, membri din partide - in 89' erau cateva sute, in 2021 sunt 3-4 milioane, cu patalamale cadorisite ieri/alaltaieri, de Secretariatul ala de escroci, cuplat a Bugetul Statului de 32 ani, pe care l-a secat. Pensii necontributive de 5000 lei/cap, gratuitati de-ti sta mintea-n loc, terenuri, spatii comerciale, "rivolutionarii" s-au inmultit ca capusele, si nu se maitermina. Sa fie recompensati numai rudele directe ale mortilor/impuscati in 89', astia sunt cateva sute, doar, Restul de escroci"rivolutionari" - la munca !

10 iunie 2021 13:33

De fapt va bateti joc de marea majoritate a romanilor a caror pensii sunt calculate pe baza de contributivitate, incercand sa salvati, in ciuda retoricii, aceste pensii speciale. Un reputat economist, Dl. Ionut Dumitru, a spus-o foarte clar, pensia poate fi considerat drept de proprietate doar daca se bazeaza pe contributivitate, altfel, e un privilegiu care nu poate fi acordat la nesfarsit.

10 iunie 2021 13:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.