Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat joi, la Constanţa, că este nevoie de restructurarea instituţiei şi de modificări legislative pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii acesteia.

"Ministerul lucrează intens pe partea de legislaţie, important este să convingem şi parlamentarii, pentru că ei sunt cei care votează legile pe care noi le propunem sau amendamentele la legi. Avem nevoie de mai mult personal la Garda de Mediu, avem nevoie de alte dotări, la un alt nivel, pe măsura solicitărilor şi a presiunilor din afară. Avem nişte presiuni interne foarte mari date de consumul de zi cu zi şi de faptul că nu avem staţii de sortare performante şi depozite conforme, nu avem economie circulară, ceea ce e cel mai grav. În afară, 10-15% se duce pe depozit, restul apare în economia circulară, la noi e fix invers, aproape nimic pe economie circulară şi se reciclează 10-12 procente. Restul - totul pe depozit. Dacă nu face munca asta de sortare fiecare individ, nu ajungem prea departe", a afirmat Berceanu, într-o conferinţă de presă.

Integral pe AgerpresComentarii

Oltean Este vorba, asa cum se sublinia si de catre d-l O.B. de transformarea GNM dintr-o institutie birocratica, cautatoare de hartii justificative si de raportari este raportari, intr-una care sa aiba ca obiectiv cazuri reale de poluare si de gasirea de solutii reale. Nu de personal suplimentar este nevoie, ci de reorientarea celui existent. Idem la Agentiile judetene de mediu.

11 iunie 2021 3:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.