Sistemele de încălzire centralizată au eşuat în România din cauza managementului defectuos asupra acestora, susţin reprezentanţii Asociaţiei Energia Inteligentă.

Potrivit sursei citate, din 330 de localităţi cu sisteme de încălzire centrală în anul 1990 (peste 3,5 milioane de locuinte), astăzi mai există astfel de sisteme, doar în 37 de localităţi (cca 1,2 milioane de locuinte), majoritatea dintre acestea fiind incapabile tehnic să mai asigure necesarul de apă caldă şi căldură. Astfel, alternativa firească şi unică, în ultimii 30 de ani la aceste sisteme au fost centralele de apartament pe gaze.

„Politicile publice din ultimii 20 de ani din România au fost de direcţionare a populaţiei spre utilizare a gazelor naturale, atât pentru a substitui încălzirea centralizată, cât şi pentru a substitui masa lemnoasă. Aceste politici „aproape forţează” oamenii să-şi instaleze gaze”, consideră reprezentanţii Asociaţiei.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Centralele de apartament POLUEAZA MAI PUTIN/ kWh, avandu-se in vedere ca pierderile de caldura la agentul termic, pe traseul pana la locuinte ating chiar si 50 % ! Deci , nu s-au facut calcule de poluare pornindu-se de la baze realiste ! Vrem masuratori REALE, nu folclor fantezist !

11 iunie 2021 9:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.