Partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit "conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli", relatează Reuters. Unii analişti au comparat iniţiativa cu legea "împotriva propagandei homosexuale" din 2013, din Rusia.

Amendamentul depus joi în parlament de deputaţi ai Fidesz la o lege care pedepseşte pedofilia stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Proiectul, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

"Proiectul Fidesz poate limita drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor (din comunitatea) LGBTQI şi îi împiedică să aibă acces la informaţii şi susţinere", a avertizat într-un comunicat societatea pentru drepturile omului Háttér (Fundal), evocând o asemănare a proiectului cu legea împotriva propagandei gay din Rusia, scrie Agerpres.

Integral pe Digi24Comentarii

Ecce Kurrupt Ungurii fanatici nu se gândește la copiii care a luat-o fără să o ceară sau fără să știe ce ecce... Micuții fomiști altfel cu ce au greșit? Când cresc mai mari și descoperă că au o poftă invers, de ce să se simtă anormali și marginalizați? Eurovizionarii vrea să facă reklamă la cârnațul lui Konchita Wurst pentru a promova fructul așa-zis interzis. Evident nu mori dacă înbuci. Apoi dacă ți-i rușine și vrei să fi acoperit, sigur logic... Însă dacă majoritatea sau eventual toată lumea gustă măcar o felie atunci problema practic dispare. Asta înseamnă viață veșnică în paradis pentru întreaga omenire cum a fost odată...

12 iunie 2021 6:03

Petre Eu cred ca de la Dumnezeu pana Darwin, bărbatul si femeia (masculul si femela) constituie o unitate fizica/psihica(parțile se completează reciproc). Orice altceva e împotriva voinței lui Dumnezeu si a specificului biologic Homo Sapiens.

11 iunie 2021 18:14

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică ungurii nu doar a lansat sloganul anti eurovizionar "Nu ne vindem kuru", ei chiar pune la cale masuri legale... Evident Ungaria nu va primi niciun euro de la Bruxelles și nici dreptul de difuzare a spectacolului Eurovizion.

11 iunie 2021 17:23

Oltean "Libertatea de exprimare" este, in esenta, anarhie si indemnuri la lucruri neconforme cu ideile culturale ale romanilor. Deci, far a nega existenta LGBT (confirmata medical prin modificari ale creierului), propaganda ar trebui sa fie mai discreta, mai precis, eliminata total.

11 iunie 2021 14:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.