O nouă declarație ciudată vine de la arhiepiscopul Tomisului. IPS Teodosie spune că la ortodocși „vine lumina” și aghiazma se păstrează proaspătă, în timp ce la romano-catolici nu. În replică, preotul catolic Francisc Doboș afirmă: „Nu ai cum să nu-l iubești”.

Întrebat dacă se poate vorbi și în biserica ortodoxă de o confruntare între păstrarea tradițiilor și modernizare, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a subliniat că nu pentru că noi suntem unitari în păstrarea tradiţiilor.

Întrebat, mai departe, de ce catolicii merg pe modernizare, IPS Teodosie a spus:

„Sunt cu aggiornamento. Biserica romano-catolică a renunțat la tradiția primară, dar am fost una. Ei au fost ortodocși. Au ieșit dintre noi ca să se deosebească de noi. Sigur, au luat alte practici, alte învățături, dar iată, noi avem un semn de la Dumnezeu, la noi lumina vine, la ei nu vine. La noi aghiazma este proaspătă și peste 10-20 de ani, la ei nu este”, a mai spus ÎPS Teodosie la AlephNews.


Comentarii

noi De ce, oare, preotii ortodocsi si catolici din bisericile din Romania, nu au infierat public, pe monstrul de primar PNL-violator, care a violat o fetita de 12 ani ?!

13 iunie 2021 17:01

Ecce Kurrupt Nu ai cum să nu-l iubești. Și iată că eu l-am și iubit fix acum deoarece în gând și în faptă ecce același lucru. Bineînțeles eu l-am iubit altfel, în stil cacatolic, și l-am mângâiat și un pic mai aspru. Ortodocșii cică păstrează tradiția orală dar cu toții știm că care ecce tradiția originală. Oricum o înbuci însă, nu contează, domnul nostru Cristian Homobuci să fie proslăvit iar singura lui poruncă să fie respectată: Să te iubești cu aproapele ca tine însuți!

13 iunie 2021 5:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.