Liderii partidelor de guvernare nu s-au pus de acord în legătură cu legea care prevede introducerea educației sexuale în școli. Mai exact, în actuala propunere legislativă termenul de „educație sexuală” a fost înlocuit cu „educație sanitară” și condiționează participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Klaus Iohannis a cerut reexaminarea, pentru că legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”. USR PLUS este singura formațiune care susține reexaminarea legii. Orban și Cîțu ar fi de acord, dar șeful Camerei Deputaților spune că nu poate trece peste partid în acest caz. La fel și liderul UDMR.

Propunerea USR PLUS ar fi ca legea să prevadă posibilitatea ca acei părinți care nu vor să își lase copiii să participe la orele de educație sexuală să aibă posibilitatea să îi retragă, față de varianta actuală care prevede un acord scris al părinților pentru participarea copiilor la ore.

„În loc să avem - și asta e poziția susținută de USR PLUS - un mecanism prin care acei părinți care din considerente religioase sau orice alte considerente își retrag copiii de la ora respectivă - și este într-adevăr dreptul lor, avem o lege care spune că la oră participă doar acei copii cu cei mai responsabili părinți”, a declarat, luni, Dan Barna.

Integral pe Digi24Comentarii

Ecce Kurrupt Ecce Normal. Uniunea Sodomizați, pardon, Sanitizați România vrea accesul copiilor la cursurile de "Sanitizare" să fie cum se cuvine, adică carevasăzică ca accesul la filmele porno la cinema, unde copiii au voie să intre liber și sunt opriți numai dacă prezintă buletinul care dovedește că sunt minori... Legea ecce Lege, altfel ar fi invers...

15 iunie 2021 5:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.