Uniunea Maghiară din Transilvania (EMSZ) va prezenta iar Legislativului de la Bucureşti un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, arată un comunicat de presă apărut pe site-ul formaţiunii.

Deputatul József Kulcsár-Terza va avea un proiect legislativ, în calitate de co-iniţiator, care va fi susţinut de către deputatul UDMR Zoltán Zakariás.

Parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania au discutat chestiunea la reuniunea Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta.

Deputatul Zoltán Zakariás a precizat la o reuniune a grupului de lucru regional a Forumului Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că scopul legii ar trebui să fie instituţionalizarea autonomiei culturale şi că partidele politice ar trebui să o rezolve în timpul verii cu organizaţiile guvernamentale care s-au ocupat deja pe larg de această problemă.

Integral pe România LiberăComentarii

Ghyury Funar UDMR să-mi sugă și mie pula cu multă autonomie. Cu respect, al dumneavoastră etern candidat la alegerile prezidențiale, Ghyury Funar

17 iunie 2021 1:03

UDMR să sugă autonom și automat și automatic Pula! Punct!

17 iunie 2021 1:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.