Orașele României arată ca o mare de blocuri. Majoritatea au fost construite în anii 80, în perioada în care Ceaușescu era obsedat de dezvoltarea accelerată a țării, în orice condiții și cu orice preț.

Arhitectura acestor blocuri cenușii nu a fost aleasă întâmplător, ele găzduiesc apartamente mici, al căror scop primordial a fost sa înghesuie cât mai multe persoane. În niciun caz confortul nu a fost un criteriu aflat pe lista de atribute ale blocurilor comuniste.

În mare, blocurile comuniste se împart în trei categorii distincte: cele construite înainte de 1970, cele construite între ‘70 și 1977 și cele de după 1977, cu precădere începând cu 1980.

Majoritatea acestor blocuri și-au depășit de mult perioada de folosință planificată, iar cele construite înainte de ‘70 au fost serios afectate de cutremurul din 1977.

Blocurile de după 1980 sunt și cele mai căutate în prezent, sub pretextul că sunt mai rezistente, au fost construite după standarde mai stricte și au nevoie doar de o mică recondiționare pentru a arăta bine.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.